graphicanews

Canon Colorado 1650

Η Canon επεκτείνει τη σειρά εκτυπωτών UVgel

την 10 Ιουνίου, 2019

Η Canon Europe ανακοίνωσε την επέκταση της γκάμας εκτυπωτών roll-to-roll της με το νέο UVgel εκτυπωτή Océ Colorado 1650.
Ο νέος εκτυπωτής αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου μοντέλου Colorado 1640, χρησιμοποιεί τα νέα, εύκαμπτα, UVGel μελάνια της εταιρείας αλλά και το νέο σύστημα στεγνώματος Océ FLXfinish, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εάν οι εκτυπώσεις του θα έχουν matte ή gloss υφή.
Η δυνατότητα αυτή εφαρμόζετε αυτόματα κατά την έξοδο της εκτύπωσης χωρίς να απαιτείται αλλαγή στα μελάνια ή στο ρολό.

Ο νέος μηχανισμός στεγνώματος χρησιμοποιεί LED λαμπτήρες για τη στερεοποίηση των εκτυπώσεων και ως εκ τούτου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από μία μεγάλη γκάμα υλικών.
Η τεχνολογία Océ FLXfinish επιτρέπει την εκτύπωση σε πορώδη υλικά, όπως μη επιχρισμένα χαρτιά, καθώς και σε υλικά εύκαμπτης σήμανσης, όπως υφάσματα και αυτοκόλλητα βινύλια, καθώς κάθε σταγόνα μελάνης «στερεοποιείται» αμέσως, αποτρέποντας την απορρόφησή της από το υπόστρωμα.


Colorado 1650


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχουν σήμερα πάνω από 800 εγκαταστάσεις του εκτυπωτή Océ Colorado 1640 παγκοσμίως, 500 από τις οποίες βρίσκονται στην περιοχή EMEA.
Δεδομένα από τη βάση πελατών της Canon δείχνουν ότι κάθε μηχανή Colorado εκτυπώνει κατά μέσο όρο περισσότερα από 14.600 τ.μ. ετησίως, με το 12% των μονάδων να παράγουν πάνω από 25.000 τ.μ./έτος.